Tips voor het kopen van een villa in Marbella
villa marbella kopen

Is Marbella een dure plaats om te leven?



Marbella: een dure plaats om te leven?

Marbella staat bekend als een luxe bestemming aan de Costa del Sol, met exclusieve winkels, restaurants en jachthavens. Dit imago van glamour en rijkdom zorgt ervoor dat de kosten voor levensonderhoud in Marbella over het algemeen hoger liggen dan in andere Spaanse steden.

De kosten van levensonderhoud in Marbella

De huizenprijzen en huurprijzen in Marbella behoren tot de hoogste van Spanje, waardoor wonen in deze stad vaak alleen toegankelijk is voor mensen met een bovengemiddeld inkomen. Ook de prijzen van boodschappen, uit eten gaan en vervoer liggen over het algemeen hoger dan in andere delen van het land.

Welke Nederlandse beroemdheden bezitten een woning in Marbella?



Nederlandse beroemdheden in Marbella

Enkele Nederlandse beroemdheden die een woning in Marbella bezitten zijn onder andere Linda de Mol, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder. Zij hebben allemaal gekozen voor een luxe villa in deze populaire badplaats aan de Costa del Sol.

Populariteit onder Nederlandse beroemdheden

Marbella is al jaren een geliefde bestemming onder Nederlandse beroemdheden vanwege het aangename klimaat, de prachtige stranden en de exclusieve sfeer. Naast de genoemde namen zijn er nog vele andere bekende Nederlanders die hier regelmatig verblijven of een tweede huis hebben.

Welke bekende mensen wonen in Marbella

Wie zijn de beroemde inwoners van Marbella?



Beroemde inwoners van Marbella

Marbella staat bekend als een geliefde bestemming onder internationale beroemdheden. Een van de bekendste inwoners is de voormalige burgemeester van Marbella, Jesús Gil, die tevens eigenaar was van voetbalclub Atlético Madrid.

Invloedrijke inwoners

Daarnaast hebben ook beroemdheden zoals Antonio Banderas, Sean Connery en Joan Collins een huis in Marbella. Deze beroemdheden genieten van de luxe levensstijl, prachtige stranden en het aangename klimaat van deze populaire stad aan de Costa del Sol.



Meer info: apartments in marbella for sale

Hoe is de veiligheidssituatie in Marbella?



Veiligheidssituatie in Marbella

De veiligheidssituatie in Marbella kan over het algemeen als veilig worden beschouwd. Er is een actieve politie aanwezig en er zijn weinig meldingen van ernstige criminaliteit.

Toeristische gebieden

In de toeristische gebieden van Marbella, zoals de stranden en het centrum, is het veilig voor toeristen. Er zijn wel incidenten van zakkenrollen en oplichting, dus het is altijd belangrijk om alert te blijven en je waardevolle spullen goed in de gaten te houden.

Wat kost een appartement in Marbella

Waar is de woonplaats van de welgestelden in Spanje?



Waar wonen de welgestelden in Spanje?

Veel welgestelde mensen in Spanje wonen in exclusieve wijken in grote steden zoals Madrid, Barcelona en Marbella. Deze wijken staan bekend om hun luxe huizen, privévoorzieningen en veiligheid, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor welgestelde inwoners.

Daarnaast kiezen welgestelden ook vaak voor luxe villa's aan de kust

aan de Costa del Sol of de Balearen. Deze locaties bieden prachtige uitzichten, privacy en een ontspannen levensstijl. De welgestelden kunnen hier genieten van de zon, stranden en exclusieve voorzieningen zoals golfbanen en jachthavens.

Hoeveel kost een appartement in Marbella?



De prijs van een appartement in Marbella

In Marbella liggen de prijzen van appartementen gemiddeld tussen de €200.000 en €1.500.000, afhankelijk van de locatie, grootte en voorzieningen van het appartement. Luxe appartementen in exclusieve wijken kunnen zelfs nog duurder zijn.

Factoren die de prijs beïnvloeden

De prijs van een appartement in Marbella wordt voornamelijk beïnvloed door de ligging, de staat van het pand, het uitzicht en de voorzieningen in het gebouw zoals een zwembad, fitnessruimte of conciërgeservice. Daarnaast spelen ook de marktomstandigheden en de vraag en aanbod op dat moment een rol bij het bepalen van de prijs.